× Önnek mennyi hiányzik a maximális adó-visszatérítéshez? Segítek!
Maxi chat

Tegyen most a boldog
nyugdíjas évekért,
gyarapítsa
megtakarításait előre!

0%
kamatadó
nyugdíjszolgáltatás esetén
20%
adójóváírás lehetőség évente
650 000 Ft
szükséges éves befizetés
130 000 Ft
maximális adójóváírás/év

Érje el Ön is a 130 000 Ft-os adójóváírást!

Idén megtapasztaltuk, hogy sosem lehet tudni, mit hoz a jövő.
Növelje biztonságérzetét extra nyugdíjmegtakarításával!

Nézze meg, mekkora befizetés után mennyivel gyarapodhat nyugdíj-megtakarítása!


Válassza ki, mennyit szeretne befizetni:


 • 50.000
 • 100.000
 • 150.000
 • 200.000
 • 250.000
 • 300.000
 • 350.000
 • 400.000
 • 450.000
 • 500.000
 • 550.000
 • 600.000
 • 650.000

rendkívüli befizetés
+
várható adó-visszatérítés
360 000 Ft
gyarapodás
(adó-visszatérítéssel növelt megtakarítás)

Gyakori kérdések

Amennyiben Ön a 2021. október 1-jétől hatályos 560/2021. Kormányrendelet alapján jogosult a gyermeket nevelő magánszemélyek adó-visszatérítésére, akkor a nyugdíjbiztosítási befizetések után igényelhető 20%-os adó-visszatérítést csak a gyermeket nevelő magánszemélyek adó-visszatérítése után megmaradt, az összevont adóalapjának megfizetett személyi jövedelemadójából fennmaradó rész erejéig, maximum 130 000 Ft összegben igényelheti.

Mi történik, ha nem marad visszatéríthető személyi jövedelemadója?
Akkor a nyugdíjmegtakarítása jövőre nem fog gyarapodni extra 20%-kal. Ne feledje, a visszakapott SZJA természetesen öngondoskodásra is fordítható, így tényleg Önön múlik, hogy hiányozni fog a 20% vagy befizeti idén kivételesen Ön, hogy dinamikusan gyarapodjon.
Az adó-visszatérítés nem állami támogatás, ami automatikusan jár csak azért, mert nyugdíj-megtakarításunk van. Tehát minden évben jeleznünk kell az adóbevallásunk megfelelő részében, hogy az éves megtakarításunk 20%-át vissza szeretnénk igényelni összevont adóalapba tartozó jövedelmük megfizetett személyi jövedelemadónkból (SZJA).
Az adókedvezményt nyugdíjas éveinkre kapjuk, ezért ez az összeg közvetlenül a megtakarítási számlára érkezik. Ráadásul, ha idő előtt szeretnénk a nyugdíjbiztosítást megszüntetni, az adókedvezmény összegét 1,2-szeres szorzóval kell visszafizetni az államnak.
Aki nem fizet SZJA-t, az nem élhet a 20%-os adókedvezménnyel. Ugyanakkor jó, ha tudjuk, hogy a nyugdíjbiztosítás erre is ad megoldást az SZJA-t nem fizető pl. KATA-s vállalkozónak vagy GYES-en lévő anyukáknak azáltal, hogy a szerződő és a biztosított személye eltérhet.
Az igénybe vehető adóvisszatérítés nyugdíj megtakarítási típusonként különböző mértékben van limitálva, de minden esetben van egy maximum értéke. Nyugdíjbiztosítás esetén évente maximum 130 000 Ft ez az összeg. Többféle nyugdíj megtakarítási számla esetében pedig egy személy egy évben maximum 280 000 Ft-ot igényelhet vissza.
A köznyelv gyakran nevezi a nyugdíj megtakarítások után igényelhető 20%-os adójóváírást adókedvezménynek – valójában helytelenül. Ugyanis az adójóváírás vagy adóvisszatérítés nem azonos az adókedvezmény fogalmával.
Amennyiben Ön több nyugdíjbiztosítással rendelkezik, akkor bevalláskor annyi példányban kell kitölteni a 20SZJA bevallás 02 lapot, ahány biztosítására igénybe szeretné venni az adóvisszatérítést. Az igényelt jóváírások összege nem haladhatja meg azonban a 130.000 Ft-os határt.
A nyugdíjbiztosítások befizetései után járó maximális adójóváíráshoz Önnek 650 000 Ft-ot kell éves szinten befizetnie, az ezen felüli befizetések után már nem jár „ajándékpénz”. De gondolja csak át! Nyugdíjas éveiben is biztosítottnak látja azt az életszínvonalat, jövedelemszintet, amit most el tud érni? Ha lehetősége van rá most, akkor gondoskodjon előre a nyugodt nyugdíjas évekről! Hozzon jó döntést és nyugdíjaskori önmaga hálás lesz ezért!

Érdekességek a nyugdíjhelyzetről

VÍRUSHELYZET – A MEGTAKARÍTÁSAINK ÉS JÖVŐNK BIZTONSÁGA MOST FONTOSABB, MINT VALAHA

Olyan történelmi pillanatot élünk most meg, amikor az emberek élethelyzete egyik napról a másikra változott meg, hiszen most mindenki a saját bőrén tapasztalja a „velem is megtörténhet” érzését, amikor már nem csupán a szomszéd, a rokon, az ismerős az, aki nehéz helyzetbe kerülhet. Amikor egy teljesen újfajta, megfoghatatlan félelemmel szembesülünk, sokunknak eszébe jut, hogy az előtakarékosság milyen jó döntés volt korábban és igyekszünk még megfontoltabban, tudatosabban kezelni pénzügyeinket.

A nyugdíjunkkal kapcsolatban mindannyian bizonytalansággal vagyunk tele. Mindennapi döntéseik szintjén elsősorban egy cég tőkeereje, megbízhatósága alapján választunk, amikor hosszú távú megtakarításainkról hozunk döntéseket. Az Aegon befektetései az alacsonyabb hozamkörnyezetben is jól teljesítenek, ügyfeleink havonta informálódhatnak a honlapunkon a hozamok nagyságáról, többek között ezek is közrejátszanak abban, hogy az Aegon Magyarország a magyar nyugdíjbiztosítási piac legmegbízhatóbb szereplői közé tartozik.


ELÉG LESZ?

Az irány egyértelműen az öngondoskodás, ennek fontos része, hogy a nyugdíjunkról is saját magunk gondoskodjunk. Nyugdíjmegtakarításunkat érdemes évente 20%-os adójóváírással növelni, így hozhatjuk ki belőle a legtöbbet.


ELÖREGEDÉS

Kevesebb gyerek születik, mint korábban, így az aktív korúaknak arányaiban egyre több nyugdíjast kell „eltartaniuk” a jelenlegi nyugdíjrendszerben. Az öngondoskodás Európa nyugati országaiban teljesen kézenfekvő, ebben látjuk mi is a megoldást.


NYUGDÍJASKORI VÁGYAINK

A nemzetközi Aegon csoport 2012 óta végez kutatást az emberek nyugdíjjal kapcsolatos attitűdjeiről és felkészültségéről. Jelenleg 15 ország több mint 15 000 aktív, illetve már nyugdíjas résztvevőjének véleménye ad számunkra hiteles visszajelzést. A kutatás személyes, számos témát felölelő interjú módszerével készül minden év januárjában és februárjában. Olvassa el a kutatásunk eredményét: Nyugdíjfelkészültségi kutatás 2020

Hogyan működik az adójóváírás?

Minden félretett 50 000 Ft után 10 000 Ft visszatérítés igényelhető.
(Így már nem egyedül gyűjt nyugdíjas éveire.)
Az éves maximális, 130 000 Ft-os adó-visszatérítést úgy érheti el, ha idén összesen legalább 650 000 Ft díj érkezik be nyugdíjbiztosítására. Kérjük tehát, vegye figyelembe, hogy ebben az évben eddig mennyit fizetett be nyugdíjbiztosítására, és mennyit érdemes még fizetnie ahhoz, hogy a maximális, illetve az Ön számára optimális adó-visszatérítést megkapja.
Az éves visszatérítési limit adózónként
130 000 Ft, viszont 650 000 Ft éves díj felett is fizethet még be.
A személyi jövedelemadó bevallásban érvényesíthető, nyugdíjbiztosításhoz kapcsolódó adó-visszatérítés összege nem haladhatja meg adóévenként a 130 000 Ft-ot, több nyugdíjbiztosítás esetén sem.
Az Ön által most befizetett pénz a nyugdíjbiztosítása adó-visszatérítésre jogosító megtakarítási részét gyarapítja.
A mostani felhívásunkra befizetett rendkívüli díj az adó-visszatérítésre jogosító megtakarítási részt növeli. Amennyiben máshogy szeretne rendelkezni rendkívüli befizetéséről, kérjük, jelezze ügyfélszolgálatunkon.
Van még egy limitszabály:
az adókedvezmények összege évente nem haladhatja meg a 280 000 Ft-ot.
(pl.: önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági és nyugdíjbiztosítási befizetések után)
Egyéb nyugdíjcélú megtakarítása után is járhat adókedvezmény, ezért kérjük, ügyeljen rá, hogy önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági és nyugdíjbiztosítási befizetések után összesen évente 280 000 Ft jár vissza.
További információk:
SZJA 1995. évi
CXVII. törvény 44/C.§
A nyugdíjbiztosításra fizetett díj 20%-a csak az összevont adóalapba tartozó jövedelmeinek megfizetett adójából igényelhető vissza. Az adó-visszatérítéshez kapcsolódó jogosultság további feltételeiről kérjük, tájékozódjon a hatályos személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 44/C.§-ából.
Az éves maximális, 130 000 Ft-os adó-visszatérítést úgy érheti el, ha idén összesen legalább 650 000 Ft díj érkezik be nyugdíjbiztosítására. Kérjük tehát, vegye figyelembe, hogy ebben az évben eddig mennyit fizetett be nyugdíjbiztosítására, és mennyit érdemes még fizetnie ahhoz, hogy a maximális, illetve az Ön számára optimális adó-visszatérítést megkapja.

Érje el Ön is a 130 000 Ft-os adójóváírást!

Utalás

 • Kedvezményezett: Aegon Biztosító Zrt.
 • Számlaszám: 12001008-00312421-00100004
 • Közlemény: Rendkívüli díj adókedv. alapba A0<szerződésszám>
Határidő: 2021. december 30.

Online bankkártyás fizetés

Szüksége lesz a szerződésazonosítójára és a szerződő születésnapi dátumára.
Határidő: 2021. december 27.

A csekkes befizetés helyett idén a vírushelyzetben válassza Ön is az online befizetési formáink egyikét!
Kényelmes, gyors és biztonságos.